Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

Powergrips - για καλύτερο πετάλι

Αφού είδα και αποείδα με τα πετάλια του Boardwalk (ακόμα και με τα αλουμινένια που φέρνει η αντιπροσωπεία της Dahon), κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αναδιπλούμενα πετάλια καλής ποιότητας δε βρίσκονται εύκολα.

Ευτυχώς, οι δουλειές μου δεν απαιτούν πλέον να μπαίνω συχνά σε ΜΜΕ κι έτσι δεν πολυχρειάζομαι αναδίπλωση στα πετάλια. Αποφάσισα λοιπόν να επιστρέψω στις κλασικές πλατφόρμες και να τις συνδυάσω με τα Powergrips, για τα οποία είχα κατά καιρούς ακούσει πολλά.

Πρόκειται για κάποιους ελαστικούς ιμάντες από υλικό που δε χάνει την ελαστικότητά του, που δένουν διαγωνίως στο πετάλι και δίνουν παραπλήσια αποτελέσματα με τα “κουμπωτά” πετάλια, χωρίς όμως να χρειάζονται ειδικά παπούτσια. Τα χρησιμοποιώ εδώ και ένα εξάμηνο και είμαι αρκετά ικανοποιημένος, λαμβάνοντας υπ’ όψη και το χαμηλό τους κόστος (κάπου $25 αν θυμάμαι καλά). Βοηθούν το πόδι να μη γλυστράει και να ασκεί περισσότερη δύναμη στο πετάλι, όχι μόνο πιέζοντας, αλλά και τραβώντας το. Σίγουρα θέλουν κάποια εξοικείωση αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Προσωπικά τα προτιμώ για την πόλη σε σχέση με τα clipless πετάλια που έχω σε άλλο ποδήλατο, γιατί μπορώ να τα χρησιμοποιώ με κανονικά παπούτσια, δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης στο πόδι και αν θέλω, μπορώ να αγνοήσω την ύπαρξή τους και να μη τα χρησιμοποιήσω.

powergrips1.jpg

Ποδηλατικά links

Forum
Ποδηλατ(ισσ)ες
Cyclist Friends

Εταιρίες/Αντιπροσωπείες
Brompton
Dahon
Ideal Bikes
Giant

Online καταστήματα
Cyclist
Foldingbikes.co.uk

Blogs & συμβουλές
spasto.gr
Roadmovie
Sheldon Brown
Bike whenever
Paul Dorn’s Bike Commuting Tips

Κανένα νέο σχόλιο

  • Κανένα σχόλιο

Διαχείριση