Τρίτη, Φεβρουαρίου 3, 2009

Μεγάλο ψάρι στην Ελλάδα!

Η ελληνική ποδηλατική αγορά σταδιακά ωριμάζει και ξεφεύγει από τη δυναστεία του ΜΤΒ που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει.

Είναι λοιπόν δείγμα ωρίμανσης της αγοράς η είσοδος νέων αναδιπλούμενων ποδηλάτων σε αυτήν, είτε προέρχονται από έναν καθιερωμένο και κορυφαίο κατασκευαστή, όπως τη Bromtpon, που δραστηριοποιείται από το Νοέμβριο στη χώρα μας μέσω της Action 3, είτε πρόκειται για έναν νέο παίκτη, όπως το σλοβενικής καταγωγής Big Fish.

Το Big Fish έχει τροχούς 16′’, 3 εσωτερικές ταχύτητες Shimano Nexus, είναι αξοπλισμένο με φώτα και φτερά, ενώ το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κατασκευής του είναι ότι το αλουμινένιο πλαίσιο δεν έχει κάποιο σύνδεσμο πάνω στους κύριους σωλήνες - αυτό κατά τους κατασκευαστές το κάνει πιο άκαμπτο και σταθερό στην οδήγηση. Η αναδίπλωση επιτυγχάνεται σε 15′’ (χρόνος κατασκευαστή) με περιστροφή του πίσω ψαλιδιού (περίπου σαν τα Brompton) και του μπροστινού. Το διπλωμένο πακέτο μπορεί εύκολα να μετακινηθεί κυλώντας στον πίσω τροχό και στέκεται μόνο του χωρίς να ακουμπάνε οι τροχοί στο δάπεδο (άρα και να λερώνουν), αλλά είναι μεγάλο σε σχέση με τον ανταγωνισμό (και μου φαίνεται λίγο… άκομψο;). Ενδεικτικά, το διπλωμένο Big Fish έχει διαστάσεις 65 x 101 x 30 cm, ενώ ένα διπλωμένο Dahon Boardwalk 66 x 75 x 32 cm.

oranzno_kolo_big.jpg
oranzno_zlozljivo_kolo_big.jpg

Βρίσκω ενδιαφέρον ότι είδα το Big Fish όχι σε κάποιο ποδηλατικό κατάστημα ή σε έντυπο του χώρου, αλλά στον κατάλογο των Telemarketing Stores (στον οποίο είδα και το Sinclair A-Bike). Το ποδήλατο διατίθεται στα 599€.

 1. Μάριος

  Τετάρτη, Φεβρουαρίου 4, 2009 - 15:37:03

  Πλάκα έχει το μεγάλο ψάρι, το οποίο όντως είναι μεγάλο.
  Πολύ ενδιαφέρον όμως το ότι η Action 3 εισάγει Thorn ε;
  Για το μεγάλο σχέδιο κάποτε.
  Ωραίο και το αφιέρωμα στο Ποδήλατο & Πόλεμος.

 2. Σπύρος

  Πέμπτη, Φεβρουαρίου 5, 2009 - 08:35:44

  Ναι, δείχνει μεγάλο και όχι λεπτότερο από ένα διπλωμένο Dahon (λόγω τιμονιού), αλλά πρέπει να το δούμε κι από κοντά για πληρέστερη άποψη.

  Ωραία, πολύ ωραία τα Thorn, αλλά δεν είναι κι απαραίτητα για το μεγάλο ταξίδι. Μάλλον βέβαια θα το κάνουν πιο ευχάριστο, αλλά είδες κι εσύ ότι και με Roo/Ezigo πας ταξίδι ή ακόμα κι ότι οι Ελληνικοί Ορίζοντες δεν έγιναν με τίποτα απλησίαστα ταξίδια.

  Πάντως, μου αρέσουν οι επιλογές της Action 3 - και το ενδιαφέρον είναι ότι ξεκίνησε από έναν άνθρωπο που έχει Brompton, που έχει Thorn tandem και που έχει MTB με Rolhoff, δηλαδή από έναν καταναλωτή που εκτίμησε τα προιόντα, τα αγόρασε από το εξωτερικό και σκέφτηκε ότι μπορεί να πετύχουν κι εδώ. Ίδωμεν…

  Αλήθεια, το πιο ξεχωριστό Dahon της Αθήνας, το περίφημο Roo/Vitesse, πώς πάει;

 3. Μάριος

  Πέμπτη, Φεβρουαρίου 5, 2009 - 14:07:19

  Πολύ καλά πάει το εύρος ταχυτήτων με προβληματίζει λίγο. Ζήτω η Dahon που με έβαλε στον κόσμο της ποδηλασίας.
  Να αν είχα 1,2 ακόμη για ανηφόρα θα πήγαινα παντού με αυτό. Μου φαίνεται ότι κάνουν μετατροπή στη dahon με τις ταχύτητες. Την επόμενη φορά θα τους ρωτήσω το κόστος, γιατί όπως βλέπεις έχω ξεφύγει.

 4. Σπύρος

  Παρασκευή, Φεβρουαρίου 6, 2009 - 14:10:50

  Αν θες αναβαθμίσεις για το Dahon σου, ρίξε μια ματιά στο [url=http://www.gaerlan.com/dahon/dahon.htm]http://www.gaerlan.com/dahon/dahon.htm[/url]

Ποδηλατικά links

Forum
Ποδηλατ(ισσ)ες
Cyclist Friends

Εταιρίες/Αντιπροσωπείες
Brompton
Dahon
Ideal Bikes
Giant

Online καταστήματα
Cyclist
Foldingbikes.co.uk

Blogs & συμβουλές
spasto.gr
Roadmovie
Sheldon Brown
Bike whenever
Paul Dorn’s Bike Commuting Tips

Κανένα νέο σχόλιο

 • Κανένα σχόλιο

Διαχείριση